Skip to content Skip to footer

De kern van het diaconale werk is het omzien naar elkaar in navolging van het voorbeeld van Christus. Zoals hij zich aan ons gaf, zo moeten wij er voor elkaar zijn. Als diaconie willen wij de gemeente helpen om invulling geven aan deze roeping door toerusting en ondersteuning. Bij toerusten gaat het om het bewustmaken van de gemeente van haar diaconale roeping. Daarnaast willen wij dit concreet omzetten in daden: het ondersteunen van onze medemens. Dit doen we onder andere op de volgende manieren:

Ondersteuning in noodsituaties
We ondersteunen elkaar door het geven van hulp in noodsituaties, zowel aan gemeenteleden als daarbuiten. Voor diaconale hulpvragen voor uzelf of een ander gemeentelid kunt u altijd contact opnemen met één van de diakenen. Wij zullen hier zorgvuldig en vertrouwelijk mee omgaan en u zo goed mogelijk helpen. Ook als u al in een hulpverleningstraject zit en uw ervaringen wilt delen, dan kunt u bij ons terecht.

Gavenbank
De gavenbank is een database waarin talenten van gemeenteleden zijn verzameld. Wanneer iemand in de gemeente hulpbehoevend is, kan een beroep gedaan worden op de leden om een helpende hand te bieden.

Voedselbankacties
Twee keer per jaar wordt er een voedselbankactie gehouden. Met de gemeente en buurtbewoners – in samenwerking met de Albert Heijn – worden voedselpakketten gevuld en ingezameld.

Ondersteuning van ons jaardoel Stichting Present
Elk jaar steunen we als gemeente een goed doel, het zogenaamde diaconale jaardoel. De afgelopen jaren hebben we al verschillende organisaties financieel, door middel van collectes of het organiseren van activiteiten, ondersteund. Dit waren organisaties binnen en buiten Nederland.

Dit jaar zetten wij ons in voor Stichting Present Rotterdam. Stichting Present Rotterdam is 13 jaar geleden gestart en richt zich op hulp aan kwetsbare Rotterdammers en wil een brug zijn tussen ‘mensen die willen geven’ en ‘mensen die daarmee geholpen kunnen worden’.

Als Hillegondakerk hebben we veel te geven aan kwetsbare mensen uit onze stad. De Diaconie wil Stichting Present dit jaar concreet helpen door een aantal praktische activiteiten uit te voeren en financieel bij te dragen. Dat kunnen we als diaconie niet alleen. We hebben jullie hulp daarbij nodig. Mocht u ideeën hebben, laat het de diaconie gerust weten!

Contact

U kunt contact opnemen met de diaconie als u een vraag heeft of meer informatie wilt hebben via onderstaand mailadres.