Welkom

De Hillegondakerk aan de Kerkstraat in Rotterdam-Hillegersberg is het oudste kerkgebouw van Rotterdam. Al eeuwenlang komt de Christelijke gemeente hier samen. Als Hervormde wijkgemeente Hillegondakerk ontmoeten wij u graag in onze kerk tijdens een van onze diensten of activititeiten.

U kunt de kerkdiensten fysiek bezoeken maar ook digitaal beluisteren via kerkdienstgemist.nl of bekijken via YouTube. Uw gave kunt u digitaal overmaken. Kies op we website de knop 'Gift/Donatie'.

Openstelling kerkgebouw

In de periode april tot en met medio december is de Hillegondakerk op woensdagmorgen en zaterdagmorgen van 10.30- 12.30 uur geopend voor bezoek, bezichtiging en vragen. Gastvrouwen en gastheren staan voor u klaar met een kopje koffie of thee en informeren u desgewenst over het historische gebouw of andere vragen. Er is een gidsje aanwezig waarmee u zelfstandig de kerk en haar interieur kunt bekijken. Bezoekt u een graf op de omliggende begraafplaats? In de kerk kunt u uw handen wassen of van toilet gebruik maken. De koster is op woensdag meestal aanwezig. De openstelling op zaterdag en woensdag is onder voorbehoud van geplande evenementen. Raadpleeg altijd vooraf deze site.

Open monumentendag

Ieder jaar doet de Hillegondakerk mee met de landelijke Open Monumentendag. Er zijn diverse activiteiten op zaterdag 10 september, tussen 10.00 en 17.00 uur. U kunt een kijkje in de toren nemen (luidklokken), er zijn rondleidingen in de kerk en over de begraafplaats en de organist verzorgt twee orgelconcerten. Over andere activiteiten kunnen we nog niets zeggen. Houd de site in de gaten.

Orgelconcerten in de Hillegondakerk